Hoe werkt het?

Hoe werkt het?


KENNISMAKINGSGESPREK
Willen jullie op een originele manier trouwen dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek om alle wensen en vragen door te nemen. Het is daarom belangrijk dat het tussen ons klikt. Het gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Als het klikt en we besluiten er samen voor te gaan, ga ik een aantal vragen op jullie afvuren. Ik probeer dan zoveel mogelijk informatie te verkrijgen zodat er een passende tekst gemaakt kan worden, helemaal op jullie gericht en op maat gemaakt. Naast het persoonlijke gedeelte, het JA woord, de ringen en de akte zijn er nog bijzondere mogelijkheden die ik voor jullie kan regelen. Deze zijn te vinden onder het kopje “Waar kan ik voor kiezen”?

Voor het gesprek nemen we alle tijd zodat we zeker weten dat het huwelijk helemaal naar jullie wens zal zijn.

 

GRONDIG ONDERZOEK
Met jullie goedvinden wil ik ook graag contact opnemen met vrienden en familie. Deze hebben veelal de leukste verhalen en anekdotes waarmee de toch al mooie dag nog persoonlijker wordt.

 

OFFICIEEL
Als jullie kiezen voor een officieel huwelijk zal de gemeente waar jullie trouwen mij moeten benoemen voor één dag. Dit regel je bij de gemeente zelf.

Als jullie kiezen voor een ceremonieel huwelijk moet het wettelijke gedeelte eerst geregeld worden bij de gemeente. Dit kun je zien als een formaliteit en hoeft niet langer te duren dan 5 minuten. Het is een kwestie van de handtekeningen zetten door jullie en minimaal twee getuigen. Dit kan (afhankelijk van datum en tijd) gratis in het stadhuis van je woonplaats.

 

PERSOONLIJK
Op dezelfde dag of op een later moment ga ik jullie als persoonlijke trouwambtenaar (ceremonieel) trouwen op jullie droomlocatie. Bij een ceremonieel huwelijk gaat alles precies hetzelfde zoals bij het wettelijk huwelijk. Dus ook met het zetten van de handtekeningen, het JA woord en de ringen. Alleen dan op de plek die jullie zelf willen en op de manier die wij samen hebben doorgesproken.